O Vanji

"Dušo, kako ti to vidiš?"

Tokom studija, Vanja se teško razbolela (1987. god.). Lekari za njenu bolest nisu imali rešenja, pa je morala da krene “putem kojim se ređe ide’’ – alternativnim načinima lečenja.

Aktivno se baveći svojom bolešću Vanja je bila u prilici da uči od nekih od najvećih imena svetske alternative dvadesetog veka kao što su: Avelina i Mičio Kuši (SAD), Stiv i Karin Akuf (Švedska), Zlatko i Jadranka Pejić (Hrvatska) (makrobiotiotički pravac u ishrani i filozofiji), Flavio Zanata (lični sekretar Džordža Ošave), Šizuko Jamamoto (Šiacu masaža), Bil Spir (Tibetanska knjiga mrtvih i Feng-šui), Lino Stančić (Umetnost žvakanja hrane),Tim Ohlund (Tradicionalni načini fermentisanja hrane dalekog istoka – miso, šoju, umeboši, tempeh, tamari), Dr MiraTodorović (Homeopatija), Dr Marko Pogačnik (Emocionalna bića zemlje i lečenje zemlje), Dr Mladen Kostić (Geštalt psihologija), Bert Helinger, Marta Mratinković, Lidija Pecotić, Vlada Ilić (Poredak ljubavi), prof. Dr Ivan Nastović (Psihološko tumačenje snova), Sneža Hrstić (Kliring), Filis Kristal (Terapija raskidanja otrovnih veza), Zoran Gruičić (Individualizacija svesti putem meditacije), Natalija Fesik (Meditacije po učenju Georgija Grabovoja), Isidora Milošević (Tai -či-čuan i Ći -kong)…

"Postanite svetionik i obasjajte put drugima"

1989. godine uspela je da se isceli, i osnuje udruženje ’’Centar za celoviti razvoj čoveka’’, koji i danas radi. Radila je u organizaciji ’’Natura –vita’’, ekološkog projekta organske poljoprivrede i proizvodnje pri Zadružnom savezu Srbije (1989.), pisala i uređivala u Praktičnoj ženi (1990.) rubriku vezanu za alternativne načine lečenja. Pisac je knjige ’’Apsolutno zdravlje’’ (1999.). Sa mužem Slađanom Ranđelovićem patentirala preparat za jačanje imuniteta ’’Imoplex’’ (1996.). Bili su izlagači na svetskom ekološkom sajmu bio-proizvoda ’’Bio-fax’’ u Nemačkoj (1996.). Bila je stručni saradnik na jednom od najvećih sajtova o alternativnoj medicini ’’Curezone’’ (Ask Vanja), gde su njeni saveti i priče imali na desetine hiljada pregleda (2008.).

Vanja je ekspert u domenu prirodne medicine sa tridesetogodišnjom praksom. Kroz rad na sebi, pomagajući stotinama ljudi koji su prolazili kod nje kroz različite vidove seminara, individualnih i grupnih predavanja, njen krug uvida se širio i nastavlja da se širi do današnjeg dana.

Vanja  je diplomirani inženjer prirodnih nauka univerziteta u Beogradu, supruga i majka troje odrasle dece.

Priče

Priče

U skladu sa GDPR pravilima, dužna sam da Vas obavestim: „Ova veb stranica koristi kolačiće(„cookies“ – skripte) koji pomažu da Vam sajt prikaže sadržaj na najbolji mogući način i da Vaše korisničko iskustvo bude olakšano. Ako se ne slažete sa korišćenjem kolačića, napustite sajt i obrišite podatke vezane za ovu veb stranicu. Hvala na razumevanju.“
Korišćenjem veb sajta prihvatate Uslove korišćenja i Politiku privatnosti