ŠTITNA ŽLEZDA-NASTAVAK PRIČE

Priča o Veri je divna priča iz  materijalističkog pogleda na svet. Nažalost to je samo jedan od 7 osnovnih matrica svesti.

Nastavak priča je mnogo suroviji. Kada je Vera ozdravila telesno, ona je svu snagu koju je dobila za novi život uložila u obračun sa svojim mužem.

Njen muž je želeo da se razvede od nje i vrati ženi sa kojom je bio pre nego što je brzopleto ušao u brak sa Verom. Ta žena se zbog njega i razvela od divnog čoveka sa kojim je imala dobar brak, ali ne tako uzbudljiv  ( Vidi tekst zašto ljudi dolaze u naš život- treće esensko ogledalo..)  Njen muž je radio sa bivšom dragom na veoma odgovornim  nacionalno vrednoim projektima, tako da ni njemu nije bilo lako da se sreće sa Nadom na poslu i Verom kod kuće.

Savetovala sam joj da otpusti muža. Nek se on bavi svojim životom.

Dobila je novi život na dar. Niko je nije naučio da mazi ,voli i pazi sebe. Neophodno je bilo da radi na roditeljskim matricama koje su je dovele u ovako komplikovanu situacioju .

Njen ego je toliko ojačao kroz telesno zdravlje, da nije mogla nikog da čuje. Tu su nam se sudbine razdvojile.

Uradila je sve da uzme moj identitet. Krenula je da pomaže sportistima u pripremama kroz savete o ishrani. Uzela mi je nešto novca i potencijalnih klijenata i to je sve.

Ja sam dobila ogroman uvid o  ljubavi.

Ta lekcija glasi: Niko, ni jedno ljudsko biće, ne može popuniti prazninu u našoj duši, koja se pravi tokom našeg odrastanja. Koga god da stavimo da bude na tom mestu će nas kad – tad izneveriti.

To mesto popunjavamo sadržajem Božje ljubavi.

Kad smo deca „lupaju“ nas roditelji, braća, sestre, drugari. To se zove odrastanje i sazrevanje. Mi samo živimo u iluziji da nas roditelji, braća, sestre, okolina  nisu voleli. Mislimo da su mogli da nam daju više, bolje, drukčije, onako kako JA hoću, želim… Mnogo tražimo od dva ljudska bića uplašena , nezrela i pod teretom dnevnih egzistencijalnih problema. Zar nije dovoljno što su se odvažili da nas donesu na ovaj svet. Dali su nam život! Šta hoćemo više od toga?

Pa hoćemo više, želimo više i osećamo da imamo pravo na to!

Paradoksalno je, da je ta žudnja, izvor naše najveće kreativnosti, prosperiteta i uspeha. Ona je zdrava. Ako je nema mi smo živi mrtvaci.

Za čim to naša duša žudi? Za ljubavlju.

Kakvom? Bezuslovnom. Ko nam je može dati? Niko na ovome svetu.

Nju dobijamo onoliko koliko uspemo da povećamo prazninu u nama .

Kako? Tako što se polupamo,“ kao zvečka.“

Tada dobijamo taj prostor za druguga. Prvi (čovek, žena , dete, mama, tata, …učiteljica,..drug, drugarica ..taj  „zli, grozni i odvratni, strašni“) dolazi da nas polupaju, da bi napravio mesta u našoj maloj, skučenoj, egoističnoj i egocentričnoj duši za Njega, drugoga.

Pravog „Baju“, jedinog  koji je ljubav, bezgranična, bezrezervna, bezuslovna, beztelesna… svetlio, radost i mir u NAŠOJ duši.

Kod svakog je ta praznina nastala različito, ali se popunjava samo jednim istim: Božijom Ljubavlju.

Pravljenje i popunjavanje te praznina, mesto susreta s Bogom, je put odrastanja i sazrevanja duše.

Hrist je rekao:“Ja sam put , istina i ljubav.“

Svako ko treba da bude sa nama je tu, ili da nam kroz sebe svedoči Boga u nama (prvo esensko ogledalo) ili da nas raspukne i pripremi za Boga (drugo esensko ogledalo) .Kada neka duša obavi svoj zadatak u našem životu, ona odlazi dalje. Ako smo sve razmenili što smo imali, mi se više ne viđamo. Energetski smo na takvom potencijalu da se ne privlačimo. Ako imamo još nešto da razmenimo, ostajemo u kontaktu, ma kakav on spolja izgledao.

Svako prisiljavanje nekoga da ostane sa nama, kad je kraj, je veliki greh prema izvoru, tvorcu, Bogu, sudbini, karmi , zakonu setve i žetve. Mi pravimo greh prema sebi i sopstvenoj budućnosti u kojoj bi bili bliži Božijoj viziji sebe, jer bi otpustiji čoveka a primili Boga.

To Vera nije uradila. Ostala je slepo vezana za svoj mali skučen materijalni svet. Naterala je muža da ostane sa njom pod pretnjom oduzimanja imovine i svakodnevno ga zlostavljala. To je model njene primarne porodice, samo suprotno. Tata je pio i zlo stavljo u mamu, brata i nju.

„Mučeni“ muž je bežo pod skute drugih žena.

Vera je ostala  u drugom stanju i u trudnoći zamalo poginula -saobraćajna nesreća.

Rodila je sina koji je živeo samo 3 dana. Imao je neku retku bolest, kosti su mu se drobile i umro je u teškim mukama. Rodila je drugo zdravo  dete, tek kad je Nada rodila devojčicu sa NN licem.

Kada je sin napunio 7 godina razvela se. Mužu je uzela svu imovinu. Na fb sam videla njenu sliku. Pleše oko šipke u svom novom sportskom studiju.

Ne zaustavljajte se ovde

Više Za Pročitati

ŠTA JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je način lečenja koji se primenjivao hiljadama godina. Bazira se na saznanju da je čovek energetsko biće. Kao energija, i naše telo poseduje određenu

Opširnije

ŠTA JE ZDRAVLJE?

Nakon 30 godina uvida u mnoge tehnike tradicionalne medicine, od dalekog istoka do modernog zapada, sve do prapostojbine civilizacije na planeti Zemlji, moja lična istraživanja

Opširnije

Pretraži više

Ostavite odgovor

U skladu sa GDPR pravilima, dužna sam da Vas obavestim: „Ova veb stranica koristi kolačiće(„cookies“ – skripte) koji pomažu da Vam sajt prikaže sadržaj na najbolji mogući način i da Vaše korisničko iskustvo bude olakšano. Ako se ne slažete sa korišćenjem kolačića, napustite sajt i obrišite podatke vezane za ovu veb stranicu. Hvala na razumevanju.“
Korišćenjem veb sajta prihvatate Uslove korišćenja i Politiku privatnosti