ЕТЕРИЧНА УЉА-ЉУБАВ У БОЧИЦИ

Немам времана, воље, снаге.

Не могу да се мрднем из своје дубоке, тешке, преплављујуће инерције.

Има неко, ко је због тебе на овој планет и жели да ти помогне.

Даје ти своју љубав, радост, лакоћу и лепоту.

Питаш се: “ Ко је то ? “

То су биљке.

У свом пречишћеном, етеричном облику. Спаковане у непрозирне бочице да их сунце не би оштетило, чувају емоцију која нас лечи мирисом и додиром.

Постоји 7 основних људских тела, које чак и наука не оспорава. О томе сам посветила цело предавање на YouTube каналу Stara znanja duše.

Друго по реду, изнад нашег техничког тела, је емотивно. Оно је разливено. Нема структуру. Лако је побудљиво.

Свака мисао га покреће.

Мисли су домен структурисаног трећег тела- ега. Структуру је теже променит. Потребна је дисциплина, карактер и снага личности.

Контакт мисли и емоције прави бол, тзв, емотивни ожиљак.

Јеадан од најелегантнијих путева рада са емотивним ожиљцима јесте кроз етерична уља. Ретко која терапија представља такав ужитак за душу и тело. У древна времена, те есенције су служиле за парфеме.

Данас се дестилације раде хемијским путем, праве се тзв. „природно идентични мириси“ са појачивачима ароме.
Прави смисао парфема је био арома терапија.

Наравно да најскупљи парфеми и данас користе природне мешавине мириса, и само ценом се разликују од масовне хемијске продукције.

Предлажем да урадимо један мали тест.

Узмите папир и оловку.

Ја ћу сада да набрајам карактеристике емоционалних типова личности, а ви ћете стављати колико процената сте та личност. Ово вам може помоћи да одредите које етерично уље или мешавина више уља вам треба. Играјте се и уживајте.

„Хедонизам јача организам!“

ТИП I:
Нежан, пун саосећања, пажљив, осетљив. Воли људе и живот. Верује. Ништа му није тешко да уради за друге. Критика и крути обрасци понашања га „убијају“. Људи га користе и сматрају наивним. Увек себе ставља на последње место. Повређује га неправда, и дуго не може да опрости . Брани се нежношћу, добротом, корисношћу и лепотом. Јако талентовани, крхки и суптилни људи. Уметници. Храна су енергетским вампирима. Емотивно повређени, пуни ожиљака и без развијене стратегије одбране свог интегритета, развијају огорченост, завист и љубомору. Могу да се бране алкохолизмом, наркоманијом или коцком. Оболевају од најтежих болести где њихова патња постаје материјализована. Најбоље их описује стих песме Бијелог дугмета: „Чиме, од света да се браниш као ружа са два смешна трна или сном? Узалуд, све је против нас.“ Осетљива кожа и слузокожа желудца, црева и дисајних путева. Осетљиве груди, срце и репродуктивни органи.

Етерично уље руже, врста Rosa damascena:

Мирис цветан, нота доња. Јача самопоуздање, умирује и, снижава напетост и унутрашњу несигурност. Даје снагу да истрајемо на свом путу. Тоник је за срце. Учи нас да волимо себе и да лакше опраштамо. Афродизијак је и помаже усклађивању мушког и женског принципа. Јача нас и штити од енергетских паразита и свих врста психопата у нашем окружењу. Буди снажну аниму – женски принцип у нама. Само јака, нежна и осетљива жена може да да храброст мушкарцу. Ставите пар капи ружиног уља у свој парфем. Буди организам, даје чисте увиде и кристалну свест. Даје стрпљење, прихватање. Дугогодишњим додиром са овим чаробним етарским уљем, наша душа расте. Зато се користи и у цркви (миро, тамјана). Најстарији је и најчешћи састојак парфема. Дивно се меша са лавандом, смиљем и мелисом. Мање је боље. Опрезно са овим еликсиром.

ПРИМЕНА:
1-3 капи ружиног уља ставити у 50 мл, бадемовог или јојобиног уљу или постојећој креми освежава дух и тело ујутру по буђењу. Напрскајте хидролат руже на умивену кожу лица као и у уста. Побољшава дах и смирује упалу десни и грла.

ТИП II:
Веома радан, прелази све границе, како код себе тако и код других. Ставља себе на прво место. Љут ако му противуречиш. Воли себе и поклања пажњу изгледу. Перфекциониста, такав да не подноси ни једну бору, ожиљак или неправилност на свом телу и лицу. Подвргава се пластичним операцијама. Због прекомерног рада има проширене вене. Када се исцрпи пада у депресију, емотивну и менталну, летаргију и апатију.

Етерично уље смиља, врста Helichrysum italicum:

Мирис дрвенасто-медни са под тоном чаја. Нота средња. Подстиче особину самоисцељења организма. Фантастичан на местима свежих ожиљака, операција класичне и пластичне хирургије. Подмлађује! Даје феноменалне резултате код проширених вена и тромбова. Лечи убоје и подливе. Етерично уље смиља је толико нежно да се користи у купкама за бебе. Ставити 3 кап бадемовог уља и 1 кап смиља у кадицу пуну воде. За дезинфекцију очију, можете ставити директно кап смиља са спољашње стране капка и нежно га утрљати око целог ока, или помешано са сусамовим или рибљим уљем (однос 20 капи смиља и 20 капи уља). Дезинфикује и смирује упаљено, црвено, загнојено и крмељиво око. Инхалирајте се у случају кашља, астме и бронхитиса. Одличан код реуме и артритиса. Хидролат смиља дивно хидрира кожу лица тела и руку. Одличан после излагања коже сунцу или у соларијуму.

ПРИМЕНА:
Чист концентрат се наноси на боре, ожиљке и проширене вене. Мешавина бадемовог или аргановог или лешниковог уља (50 мл.) и 20 капи смиља наноси се на лице, врат и руке као серум за подмлађивање и затезање коже. Додајте 5 капи у постојећу крему за руке и лице па ћете видети чудо. У пуну кадицу топле воде ставити 3 капи бадемовог уља и 1 кап смиља.

ТИП III: 
Веома духован, никад није „на земљи“. Често у машти и сновима. Све купи из своје околине. Мери пулс просторије у коју уђе. Лако улази у еуфорична расположења. Интуитиван, интелигентан. Мозак ради 300 на сат. Тешко може да се опусти, смири и заспи.

Етерично уље матичњака (Melissa officinalis):

Мирис свеж, пријатан, подсећа на лимун. Нота средња. Опушта и смирује пренапет нервни систем. Ставити пар капи у посудицу са топлом водом (лампи за ароматерапију), крај кревета за спавање. Унеће атмосферу спокоја у спаваћу собу.. Добро је убацити пар капи у ноћну крему. Умирује, враћа нас у баланс, смирује преактиван ум модерног човека. Снижава крвни притисак и смањује лупање срца. Отклања страхове. Растерује црне мисли. Лепо се комбинује са ружом и лавандом.

ПРИМЕНА:
Ставити 3 капи етеричног уља мелисе у пуну каду воде, добићете купку за релаксацију. Ставите 1-3 капи у ноћну крему или лампу за етарска уља да би се ослободили стреса пред спавање или у дечију собу против ноћних мора. Ставите 1-5 капи у 50 мл. уља јојобе или бадема или лешника и имате еликсир за уморну кожу лица и тела.

ТИП IV:
Због дуготрајног стања стреса овај тип је нервозан, забринут, уморан и помало каприциозан. Тешко га је орасположити и увек му нешто смета. Сумњичав је и критичан. Екстремно раздражљив и бесан. Покрива све проблеме са кожом и слузокожом, чак и желудца. Њихова узбуркана унутрашња природа привлачи тешка искуства повреда и опекотина. У ову групу спадају и овисници (наркоманија, алкохолизам, коцка…). Пун токсина, од токсичних мисли и хемијских елемената из воде, хране и ваздуха до тешких метала. Згрчен, па није у стању да их отпусти.

Етарско уље лаванде врста Lavandula angustifolia:

Мирис снажан чист, цветан, класичан. Нота средња. Чини чуда у детоксификацији тела и душе. Негује кожу. Посебно добар антибактерицид, виростатик, чисти гљивице и друге патогене на кожи и у нашем телу, али и око нас. Користи се и за дезинфекцију веша, даске за сецкање поврћа, радних површина, клима уређаја и подова. Опушта, смањује бес и љутњу. Враћа пољуљану равнотежу духа и тела. Ублажава главобоље и менструалне болове. Смирује упалне процесе. Користи се од купке за детокс, уља за масажу до ароматерапеутског дејства у радним просторијама. Побољшава радну атмосферу. Поспешује делотворност уља са којим се помеша. Меша се са ружом, мелисом и смиљем.

ПРИМЕНА:
Директно се може нанети на болно месту или опекотину неразређено. Ставите 5 капи лавандиног уља у пуну каду воде са шаком соли и шаком глине или зеолита и добили сте моћну купку за детоксификацију., Уље за масажу правите тако што ставите 10 капи етеричног уља лаванде у 50мл. уља јојобе, аргана, лешника или маслине. Добро дезинфикује, па служи уместо алкохола. Ставите 3-5 капи у воду за ћишћење подова, задњу воду за испирање веша, Попрскајте клима уређај са 100гр. алкохола 98% у који сте ставили 20 капи лаванде.

Не заустављајте се овде

Више За Прочитати

ШТА ЈЕ ХОМЕОПАТИЈА?

Хомеопатија је начин лечења који се примењивао хиљадама година. Базира се на сазнању да је човек енергетско биће. Као енергија, и наше тело поседује одређену

Опширније

Претражи више

Оставите одговор

У складу са ГДПР правилима, дужна сам да Вас обавестим: „Ова веб страница користи колачиће(„cookies“ – скрипте) који помажу да Вам сајт прикаже садржај на најбољи могући начин и да Ваше корисничко искуство буде олакшано. Ако се не слажете са коришћењем колачића, напустите сајт и обришите податке везане за ову веб страницу. Хвала на разумевању.“
Kоришћењем веб сајта прихватате Услове коришћења и Политику приватности