ETERIČNA ULJA-LJUBAV U BOČICI

Nemam vremana, volje, snage.

Ne mogu da se mrdnem iz svoje duboke, teške, preplavljujuće inercije.

Ima neko, ko je zbog tebe na ovoj planet i želi da ti pomogne.

Daje ti svoju ljubav, radost, lakoću i lepotu.

Pitaš se: “ Ko je to ? “

To su biljke.

U svom prečišćenom, eteričnom obliku. Spakovane u neprozirne bočice da ih sunce ne bi oštetilo, čuvaju emociju koja nas leči mirisom i dodirom.

Postoji 7 osnovnih ljudskih tela, koje čak i nauka ne osporava. O tome sam posvetila celo predavanje na YouTube kanalu Stara znanja duše.

Drugo po redu, iznad našeg tehničkog tela, je emotivno. Ono je razliveno. Nema strukturu. Lako je pobudljivo.

Svaka misao ga pokreće.

Misli su domen strukturisanog trećeg tela- ega. Strukturu je teže promenit. Potrebna je disciplina, karakter i snaga ličnosti.

Kontakt misli i emocije pravi bol, tzv, emotivni ožiljak.

Jeadan od najelegantnijih puteva rada sa emotivnim ožiljcima jeste kroz eterična ulja. Retko koja terapija predstavlja takav užitak za dušu i telo. U drevna vremena, te esencije su služile za parfeme.

Danas se destilacije rade hemijskim putem, prave se tzv. „prirodno identični mirisi“ sa pojačivačima arome.
Pravi smisao parfema je bio aroma terapija.

Naravno da najskuplji parfemi i danas koriste prirodne mešavine mirisa, i samo cenom se razlikuju od masovne hemijske produkcije.

Predlažem da uradimo jedan mali test.

Uzmite papir i olovku.

Ja ću sada da nabrajam karakteristike emocionalnih tipova ličnosti, a vi ćete stavljati koliko procenata ste ta ličnost. Ovo vam može pomoći da odredite koje eterično ulje ili mešavina više ulja vam treba. Igrajte se i uživajte.

„Hedonizam jača organizam!“

TIP I:
Nežan, pun saosećanja, pažljiv, osetljiv. Voli ljude i život. Veruje. Ništa mu nije teško da uradi za druge. Kritika i kruti obrasci ponašanja ga „ubijaju“. Ljudi ga koriste i smatraju naivnim. Uvek sebe stavlja na poslednje mesto. Povređuje ga nepravda, i dugo ne može da oprosti . Brani se nežnošću, dobrotom, korisnošću i lepotom. Jako talentovani, krhki i suptilni ljudi. Umetnici. Hrana su energetskim vampirima. Emotivno povređeni, puni ožiljaka i bez razvijene strategije odbrane svog integriteta, razvijaju ogorčenost, zavist i ljubomoru. Mogu da se brane alkoholizmom, narkomanijom ili kockom. Obolevaju od najtežih bolesti gde njihova patnja postaje materijalizovana. Najbolje ih opisuje stih pesme Bijelog dugmeta: „Čime, od sveta da se braniš kao ruža sa dva smešna trna ili snom? Uzalud, sve je protiv nas.“ Osetljiva koža i sluzokoža želudca, creva i disajnih puteva. Osetljive grudi, srce i reproduktivni organi.

Eterično ulje ruže, vrsta Rosa damascena:

Miris cvetan, nota donja. Jača samopouzdanje, umiruje i, snižava napetost i unutrašnju nesigurnost. Daje snagu da istrajemo na svom putu. Tonik je za srce. Uči nas da volimo sebe i da lakše opraštamo. Afrodizijak je i pomaže usklađivanju muškog i ženskog principa. Jača nas i štiti od energetskih parazita i svih vrsta psihopata u našem okruženju. Budi snažnu animu – ženski princip u nama. Samo jaka, nežna i osetljiva žena može da da hrabrost muškarcu. Stavite par kapi ružinog ulja u svoj parfem. Budi organizam, daje čiste uvide i kristalnu svest. Daje strpljenje, prihvatanje. Dugogodišnjim dodirom sa ovim čarobnim etarskim uljem, naša duša raste. Zato se koristi i u crkvi (miro, tamjana). Najstariji je i najčešći sastojak parfema. Divno se meša sa lavandom, smiljem i melisom. Manje je bolje. Oprezno sa ovim eliksirom.

PRIMENA:
1-3 kapi ružinog ulja staviti u 50 ml, bademovog ili jojobinog ulju ili postojećoj kremi osvežava duh i telo ujutru po buđenju. Naprskajte hidrolat ruže na umivenu kožu lica kao i u usta. Poboljšava dah i smiruje upalu desni i grla.

TIP II:
Veoma radan, prelazi sve granice, kako kod sebe tako i kod drugih. Stavlja sebe na prvo mesto. Ljut ako mu protivurečiš. Voli sebe i poklanja pažnju izgledu. Perfekcionista, takav da ne podnosi ni jednu boru, ožiljak ili nepravilnost na svom telu i licu. Podvrgava se plastičnim operacijama. Zbog prekomernog rada ima proširene vene. Kada se iscrpi pada u depresiju, emotivnu i mentalnu, letargiju i apatiju.

Eterično ulje smilja, vrsta Helichrysum italicum:

Miris drvenasto-medni sa pod tonom čaja. Nota srednja. Podstiče osobinu samoisceljenja organizma. Fantastičan na mestima svežih ožiljaka, operacija klasične i plastične hirurgije. Podmlađuje! Daje fenomenalne rezultate kod proširenih vena i trombova. Leči uboje i podlive. Eterično ulje smilja je toliko nežno da se koristi u kupkama za bebe. Staviti 3 kap bademovog ulja i 1 kap smilja u kadicu punu vode. Za dezinfekciju očiju, možete staviti direktno kap smilja sa spoljašnje strane kapka i nežno ga utrljati oko celog oka, ili pomešano sa susamovim ili ribljim uljem (odnos 20 kapi smilja i 20 kapi ulja). Dezinfikuje i smiruje upaljeno, crveno, zagnojeno i krmeljivo oko. Inhalirajte se u slučaju kašlja, astme i bronhitisa. Odličan kod reume i artritisa. Hidrolat smilja divno hidrira kožu lica tela i ruku. Odličan posle izlaganja kože suncu ili u solarijumu.

PRIMENA:
Čist koncentrat se nanosi na bore, ožiljke i proširene vene. Mešavina bademovog ili arganovog ili lešnikovog ulja (50 ml.) i 20 kapi smilja nanosi se na lice, vrat i ruke kao serum za podmlađivanje i zatezanje kože. Dodajte 5 kapi u postojeću kremu za ruke i lice pa ćete videti čudo. U punu kadicu tople vode staviti 3 kapi bademovog ulja i 1 kap smilja.

TIP III: 
Veoma duhovan, nikad nije „na zemlji“. Često u mašti i snovima. Sve kupi iz svoje okoline. Meri puls prostorije u koju uđe. Lako ulazi u euforična raspoloženja. Intuitivan, inteligentan. Mozak radi 300 na sat. Teško može da se opusti, smiri i zaspi.

Eterično ulje matičnjaka (Melissa officinalis):

Miris svež, prijatan, podseća na limun. Nota srednja. Opušta i smiruje prenapet nervni sistem. Staviti par kapi u posudicu sa toplom vodom (lampi za aromaterapiju), kraj kreveta za spavanje. Uneće atmosferu spokoja u spavaću sobu.. Dobro je ubaciti par kapi u noćnu kremu. Umiruje, vraća nas u balans, smiruje preaktivan um modernog čoveka. Snižava krvni pritisak i smanjuje lupanje srca. Otklanja strahove. Rasteruje crne misli. Lepo se kombinuje sa ružom i lavandom.

PRIMENA:
Staviti 3 kapi eteričnog ulja melise u punu kadu vode, dobićete kupku za relaksaciju. Stavite 1-3 kapi u noćnu kremu ili lampu za etarska ulja da bi se oslobodili stresa pred spavanje ili u dečiju sobu protiv noćnih mora. Stavite 1-5 kapi u 50 ml. ulja jojobe ili badema ili lešnika i imate eliksir za umornu kožu lica i tela.

TIP IV:
Zbog dugotrajnog stanja stresa ovaj tip je nervozan, zabrinut, umoran i pomalo kapriciozan. Teško ga je oraspoložiti i uvek mu nešto smeta. Sumnjičav je i kritičan. Ekstremno razdražljiv i besan. Pokriva sve probleme sa kožom i sluzokožom, čak i želudca. Njihova uzburkana unutrašnja priroda privlači teška iskustva povreda i opekotina. U ovu grupu spadaju i ovisnici (narkomanija, alkoholizam, kocka…). Pun toksina, od toksičnih misli i hemijskih elemenata iz vode, hrane i vazduha do teških metala. Zgrčen, pa nije u stanju da ih otpusti.

Etarsko ulje lavande vrsta Lavandula angustifolia:

Miris snažan čist, cvetan, klasičan. Nota srednja. Čini čuda u detoksifikaciji tela i duše. Neguje kožu. Posebno dobar antibaktericid, virostatik, čisti gljivice i druge patogene na koži i u našem telu, ali i oko nas. Koristi se i za dezinfekciju veša, daske za seckanje povrća, radnih površina, klima uređaja i podova. Opušta, smanjuje bes i ljutnju. Vraća poljuljanu ravnotežu duha i tela. Ublažava glavobolje i menstrualne bolove. Smiruje upalne procese. Koristi se od kupke za detoks, ulja za masažu do aromaterapeutskog dejstva u radnim prostorijama. Poboljšava radnu atmosferu. Pospešuje delotvornost ulja sa kojim se pomeša. Meša se sa ružom, melisom i smiljem.

PRIMENA:
Direktno se može naneti na bolno mestu ili opekotinu nerazređeno. Stavite 5 kapi lavandinog ulja u punu kadu vode sa šakom soli i šakom gline ili zeolita i dobili ste moćnu kupku za detoksifikaciju., Ulje za masažu pravite tako što stavite 10 kapi eteričnog ulja lavande u 50ml. ulja jojobe, argana, lešnika ili masline. Dobro dezinfikuje, pa služi umesto alkohola. Stavite 3-5 kapi u vodu za ćišćenje podova, zadnju vodu za ispiranje veša, Poprskajte klima uređaj sa 100gr. alkohola 98% u koji ste stavili 20 kapi lavande.

Ne zaustavljajte se ovde

Više Za Pročitati

ŠTA JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je način lečenja koji se primenjivao hiljadama godina. Bazira se na saznanju da je čovek energetsko biće. Kao energija, i naše telo poseduje određenu

Opširnije

Pretraži više

Ostavite odgovor

U skladu sa GDPR pravilima, dužna sam da Vas obavestim: „Ova veb stranica koristi kolačiće(„cookies“ – skripte) koji pomažu da Vam sajt prikaže sadržaj na najbolji mogući način i da Vaše korisničko iskustvo bude olakšano. Ako se ne slažete sa korišćenjem kolačića, napustite sajt i obrišite podatke vezane za ovu veb stranicu. Hvala na razumevanju.“
Korišćenjem veb sajta prihvatate Uslove korišćenja i Politiku privatnosti