Deo oštećenja imunog sistema dolazi  od načina života, i to se zove energetika ili vitalnost. To je ono što svaki pojedinac svakodnevno narušava ili gradi u svom životu, i na šta možemo uticati:

  • Načinom ishrane
  • Vežbama
  • Količinom sna
  • Odnosom prema životu
  • Otkrivanjem onoga šta nas čini srećnim
  • Otkrivanjem stvari u kojima uživamo
  • Time koliko smo sposobni da u svemu vidimo nešto pozitivno, kreativno i nadahnjujuće
  • Otkrivanjem onoga što nas raduje
  • Nalaženjem unutrašnjeg zadovoljstva, bez čekanja da nas neko spolja učini srećnim

Jer ono na šta mislimo, emotivno proživljavamo i na šta se fokusiramo u svakom trenutku kreira našu svakodnevicu. Tu dolaze do izražaja programi i matrice koje smo od predaka nasledili (kolektivno i porodično nesvesno), tzv. roditeljske trake. Mnoge naše nemoći i očekivanja od drugih tzv. trake deteta. Najveći potencijal za rad i nadgradnju ličnosti se krije baš tu.

Naučno je dokazano da ono čemu pridajemo značaj tzv. enargetika, ima dubok uticaj na našu genetiku. Naša vitalna energija utiče na našu esencijalnu energiju.

Genetika jeste nasledna, ali nije Demoklov mač kojim smo osuđeni na doživotno trpljenje. Ona nas samo upozorava da su nam neki organi ili sistemi organa osetljiviji od drugih, i da bi kao odrasli to morali uvažiti, i time se kroz život svakodnevno baviti.

Hipokrat je rekao da je bolest niz malih sitnih grehova koje smo učinili prema prirodi, pa bi se analogijom moglo reći da je povratak zdravlju niz malih sitnih dobrih dela koje ćemo učiniti za sebe u skladu sa prirodom.

Ne zaustavljajte se ovde

Više Za Pročitati

ŠTA JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je način lečenja koji se primenjivao hiljadama godina. Bazira se na saznanju da je čovek energetsko biće. Kao energija, i naše telo poseduje određenu

Opširnije

Pretraži više

Ostavite odgovor

U skladu sa GDPR pravilima, dužna sam da Vas obavestim: „Ova veb stranica koristi kolačiće(„cookies“ – skripte) koji pomažu da Vam sajt prikaže sadržaj na najbolji mogući način i da Vaše korisničko iskustvo bude olakšano. Ako se ne slažete sa korišćenjem kolačića, napustite sajt i obrišite podatke vezane za ovu veb stranicu. Hvala na razumevanju.“
Korišćenjem veb sajta prihvatate Uslove korišćenja i Politiku privatnosti